Politiikan iltaklubi ma 28.8.2023 keskustelee SDP:n puoluekokouksen ohjelmalinjauksista

Etusivu,Toiminta

SDP:n ylintä päätäntävaltaa käyttää puoluekokous, joka pidetään joka kolmas vuosi. Seuraava puoluekokous on 47. ja se pidetään 1.-3.9.2023 Paviljongissa Jyväskylässä.

Kokouksessa päätöksiä tekevät 500 demokraattisesti jäsenten keskuudesta valittua puoluekokousedustajaa. Puoluekokousedustajien nimet löytyvät piirien kotisivuilta.

Määräaikaan mennessä puoluekokoukselle tuli 169 aloitetta. Puoluehallitus on käsitellyt aloitteet touko-kesäkuussa. Aloitteet vastauksineen ovat luettavissa SDP:n Tulevaisuuskanava-sivustolla 30.6.2023.

Vuoden 2020 puoluekokouksessa SDP:lle hyväksyttiin ensimmäistä kertaa poliittinen ohjelma.

Poliittinen ohjelma, yhdessä periaatejulistuksen kanssa, muodostaa SDP:n aatteellisen ja tavoitteellisen linjan. Puoluekokouksen päätöksen mukaan ohjelma on päivitettävänä jokaisessa puoluekokouksessa. Nyt poliittinen ohjelma on siis ensimmäistä kertaa päivitettävänä.

Järjestökäsittelyssä poliittiseen ohjelmaan tuli puolueen osastoilta ja jäseniltä 352 muutosesitystä tai kommenttia. Puoluehallituksen käsittelyn jälkeen poliittinen ohjelma on tullut luettavaksi Tulevaisuuskanava-sivustolle.

Puoluekokous tarjoaa mahdollisuuden poliittiseen keskusteluun ja verkostoitumiseen niin puolueen sisällä kuin ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Kokoussalin läheisyydessä toimivalla järjestötorilla on mahdollisuus tutustua puolueen lähijärjestöjen ja eri yhteiskunnallisten toimijoiden tavoitteisiin ja toimintaan. Eloisaan toritunnelmaan kuuluvat myös torikahvila, pieni lava sivutapahtumille, mahdollisuus seurata kokousta ja paikka levähtää kesken kokouspäivän.

Keski-Uudenmaan vaalilistalta puolukokousedustajaksi tuli valituksi Nurmijärven Sosialidemokraatit ry:n jäsen Pauliina Ryökäs – tervetuloa Politiikan iltaklubillemme keskustelemaan ja myös evästämään häntä!

Tarjolla Punatorpan kerhohuoneella myös kevyt iltapala.