Ehdokasesittely – Sanna Viljakainen (35)

Ehdokkaiden esittelyt

Kerro itsestäsi ja kotipaikastasi Nurmijärvellä?

Olen Sanna Viljakainen, 41-vuotias syntyperäinen nurmijärveläinen. Puolet elämästäni olen asunut Klaukkalassa ja viimeiset 20 vuotta Metsäkylässä (Luhtajoella). Perheeseeni kuuluu avomies ja aikuinen tytär.

Mikä on koulutustaustasi, ja mitä teet työksesi?

Koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Suoritan parhaillaan yhteisöpedagogin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa työn ohessa. Työskentelen yhdistyksen toiminnanjohtajana ammattiyhdistysliikkeen piirissä.

Miten vietät vapaa-aikaasi? 

Vapaa-aikaan kuuluu opintojen lisäksi kodin ja pihatöiden äärellä puurtaminen, joskus enemmän, joskus vähemmän. Vapaa-aikana tykkään myös heittäytyä laiskaksi sohvan nurkkaan leffojen tai sarjojen ääreen. Perhe, sukulaiset ja ystävät ovat tärkeitä, heidän kanssaan vietän mielelläni paljon aikaa. 

Millainen tausta sinulla on politiikan parissa ja SDP:ssä?

Olen toiminut tämän kauden kunnanvaltuutettuna. Edellisen kauden olin sivistyslautakunnan jäsen ja ryhmämme valtuuston 1. varavaltuutettu. 

Miten näet ja koet nykyisen asuinpaikkasi/ asuinkuntasi?

Tykkään asua haja-asutusalueella metsän helmassa, väljästi ja rauhassa. Nurmijärvellä arkiset palvelut on hyvin saatavissa ja harrastustoimintaa löytyy joka lähtöön kaikenikäisille. Sijaintimme on mainio pääkaupunkiseudun välittömässä läheisyydessä. 

Mitä kunnallisia kehitysasioita pidät erityisen tärkeänä, mitä asioita haluaisit itse kunnassamme edistää/ kehittää, mitkä ovat tavoitteesi kunnallispolitiikassa?

Nurmijärvellä on paljon potentiaalia olla elinvoimainen ja houkutteleva kunta monenlaisille asukkaille ja yrityksille. 

Mielestäni on tärkeää, että kuntaa kehitetään kokonaisuutena pitkäjänteisesti, tavoitteellisesti ja ennakoiden.

Palveluiden, asutuksen ja liikenteen muodostamien kokonaisuuksien tulee olla  järkevästi suunniteltuja ja kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka kestävät aikaa. 

Palveluverkkoa, kuten varhaiskasvatusta ja opetustoimintaa tulee kehittää sisällöllisestä laadusta ja terveysturvallisesta ympäristöstä tinkimättä.

Taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön oppilaitoksille sekä urheilu- ja kulttuuriyhdistyksille tulee varmistaa riittävät toimintaedellytykset, jotta lapsille, nuorille ja aikuisillekin turvataan mahdollisuudet laadukkaaseen harrastustoimintaan. 

Huolehtimalla palveluista, jotka ovat merkittäviä ihmisten hyvinvoinnin ja yhteiskuntaan kiinnittymisen kannalta (mm. kasvatus- ja opetuspalvelut varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, nuorisotyö, kulttuuri ja harrastusmahdollisuudet), säästämme myös tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskuluissa.