
Asun Nurmijärven Kirkonkylällä. Perheeseen kuuluu kolme aikuista lasta ja heidän perheensä. Vapaa-aika kuluu juuri nyt omakotitalon yläkerran rakentamisessa, ja yhteiskunnallisessa toiminnassa.
Minulla on monipuolinen työura erilaisissa sote-alan tehtävissä: asiakastyössä ja sen johtamisessa, palvelujen ja hyvien käytäntöjen kehittämisessä ja niiden tutkimuksessa sekä sote-alan opettajana ammattikorkeakoulussa. Olen aina toiminut myös alan järjestöissä. Olen julkaissut paljon ja kirjoitan säännöllisesti sote-alan blogeissa. Keusoten päättäjänä olen toiminut vuodesta 2017 alkaen valtuustossa, hallituksessa ja asiakkaiden oikaisuvaatimuksia käsittelevässä jaostossa – tällä vaalikaudella elokuusta 2021 alkaen olen Keusoten valtuuston 1.varapuheenjohtajana. Olen mukana myös hyvinvointialuetta valmistelevan poliittisessa seurantaryhmässä. Olen myös Nurmijärven kunnanvaltuutettu.
Ensimmäiset aluevaalit ovat erityisen tärkeät, sillä hyvinvointialueen uusi valtuusto luo hallinnollisen pohjan ja tulevaisuuden suunnan hyvinvointialueen toiminnalle. Valtuustot tulevat päättämään niin palveluverkosta, palveluiden sisällöistä kuin henkilöstön asemasta ja osallisuudesta. Myös nurmijärveläisten asukkaiden näkemykset on oltava vahvasti mukana päätöksenteossa. Hyvinvointialueen tulee myös aidosti edistää erilaisissa elämäntilanteissa olevien ihmisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.
Ilman osaavaa henkilöstöä palvelut eivät toimi. Siksi on pidettävä huolta henkilöstön hyvinvoinnista, työmäärän kohtuullisuudesta, oikeudenmukaisesta palkkauksesta, palveluja kehittävästä työyhteisöstä ja hyvästä johtamisesta.
Minulle tärkeää ovat:
Tärkeää on varmistaa eri-ikäisten asukkaiden monenlaisten palvelujen saatavuus silloin ja siten kuin niitä tarvitaan, myös mielenhyvinvoinnissa. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen on keskeisintä. Ikääntyneiden tuen tarpeisiin tulee vastata ihmisen toiveiden mukaan. Arjessa tarvittavat palvelut on oltava jatkossakin saatavilla läheltä.
Varmuus siitä, että yhteiset määrärahat käytetään tehokkaasti ja vastuullisesti ihmisten hyväksi.
Koronan jälkihoito.
Parannettavaa palveluissa on, mutta moni asia on hyvin – ja palvelujen laadusta meidän tulee myös pitää huolta jatkossakin.
Osallisuus ja mahdollisuus vaikuttaa on Hyvinvointialueen toimintaperiaate.
Lisätietoa
Nettisivuiltani: www.sirkkarousu.fi
Kirjoitan myös kahta omaa blogia: toisessa kirjoitan päättäjän arjesta ja toisessa lasten ja nuorten hyvinvoinnista.
Tässä lyhyt video joulukuulta 2021.
Jaa tämä artikkeli